bloglovin               

Vägning.

Nu ska jag skärpa mig!
Nu blir det vägning en gång i veckan, söndagar tror jag. 
Kommer säkert ha lite svårt i början, har ju ställt mig nästan varje dag nu sen operationen. Å det har ju gått ner lite varje dag. Men nu börjar det stanna upp lite, å istället för att bli besviken så är det bättre å väga sig mer sällan.

Idag spräckte jag för mig en väldigt viktig gräns! Känns uuuunderbart! Nya begynnelsesiffror! =)

Jag har nu tappat 21,2 kilo. 7 fina stjärnor. Jag fortsätter kämpa på!

Jag hoppas orken återvänder nu snart, har abstinens efter att orka komma igång å träna igen! Vattengympan får vänta nån vecka till tror jag, har ju fortfarande plåster på såren.... men mer promenader skulle jag vilja få in. Maten funkar bra, jag äter det mesta mosat just nu, å det går bra. Vatten funkar jättebra, ofta törstig så det är skönt å kunna dricka vatten.

Lägesrapport.

Det går bra. Jag mår bra.
-20,6 kilo.

Jag har tappat 29% av det jag vill tappa. Nästan en tredjedel av det jag vill nå fram till. Det känns verkligen härligt! En bra bit på väg.

Jag har sänkt mitt BMI med 7,5 enheter!

Jag har tappat 94cm runt kroppen. Varav 20 runt rumpan!

Jag känner redan av det på kläder, rörelseförmågan, bemötandet av andra ... det märks. Jag njuter!


Skillnad 20,6 kilo.


Först kommer en bild med tre bilder. Först vid start, sedan -12,5 kilo å sista togs idag -20,6 kilo.
Tröjan har blivit lång ;) Å når över magen .. hehe. Har lite svårt å se själv vart det syns, men det känns. Underarmarna känns det mycket på. Å bak på ryggen. Syns tydligare på "bikinibilderna" men de läre ni tyvärr aldrig skåda här .. eller tyvärr å tyvärr, lyckligtvis ;)

Härligt!

Jag kämpar vidare!

Här en bild med bara startbilden å den från idag, skillnaden blir mer påtalande då kanske?



12 dagar efter op.

På onsdag har det gått två veckor.
Helt otroligt.

I morgon ska jag på återbesök hos dietisten.

Känns som det alltid varit såhär just nu.

Jag mår bra! Lite orkeslös ännu dock, å lite komplicerat att få i sig rätt mängd mat inom dygnet, men det går rätt så bra. Bävar lite för stressen på jobbet sen ... men då kanske jag kommit in i detta mer. Just nu är jag glad att få denna tid å koncentrera mig på att komma in i dessa nya vanor.

Idag är första dagen som min son å make är "ur huset" ;) Sonen har ju varit sjuk sen jag kom hem. Så idag är första dagen jag kan tänka på bara mig själv!

För mig två stora saker har skett de sista dagarna!

1. I fredags då jag skulle iväg å träffa "folk" ute ... hittade jag inga byxor å ha, alla är sååå stora! Grävde i garderoben å letade fram nya jeans som jag inte kunnat ha tidigare för att de varit för små. Satte på mig dem ... å de är redan stora i midjan!! =)

2. Nyss då jag skjutsade maken å sonen till sina aktiviteter för dagen å det återigen är -20 grader ute. Så testade jag å stänga västen. En väst jag haft i kanske 5 år å inte kunnat stänga på .... typ 3. Idag, gick den å stänga!!! En stor seger för mig! Så "små" saker kan göra hela dagen!! =)

Dessutom ställde jag mig på vågen i morse igen .. å nu är det 4 hekto kvar tills jag tappat 20 kilo!


Behöver jag säga det igen ... =)

JAG MÅR BRA!

94 cm!!!!!

 

Datum
Byst
Under
byst
Över
arm
Under
arm
Midja
Rumpa
Lår
Vad
Ankel

2009-11-22
134
126
52
35,5
138
157
77
58,5
30
Totalt:
-0.0
-0.0
-0.0
-0.0
-0.0
-0.0
-0.0
-0.0
-0.0

 

2009-12-13
124
119
50
32
133
148
73
53,5
27
Totalt:
-10.0
-7.0
-2.0
-3.5
-5.0
-9.0
-4.0
-5.0
-3.0

 

2010-01-24
120
117 43 32 124 137
68
47
26
Totalt:
-14.0
-9.0
-9.0
-3.5
-14.0
-20.0
-9.0
-11.5
-4.0

Summa runt kroppen: 94cm!

1 vecka efter op.

En vän påminde mig just om att det är idag 1 vecka sedan jag opererades!
Gud det känns som igår ;) Tiden har verkligen gått snabbt!

1 vecka & 5 kilo mindre typ! =)
Gött!

Idag ska jag för första gången ta mig ut å se om bilen vill starta, den har ju stått i en vecka den med ... typiskt. Får se om hon är medgörlig eller inte. Känner mig fortfarande väldigt svag å så, så det blir ingen lång tripp. Det blir ut å andas lite luft, starta bilen, köra maken till affären, vänta kvar i bilen (tror jag) ... å sen hem igen. Kommer nog kännas ändå.


Torsk ;(

Haha, otroligt.
Iofs rätt vanligt, men ack så tråkigt.
Igår då jag borstade tänderna såg jag att jag drabbats av torsk på tungan.
Ja de e jag å spädbarnen ;)
haha.

Blir att köpa hem en flaska vichy å gurgla i ett par dagar. Typiskt.
Som om man inte hade "nog" med måsten ;)

Jag vet att man inte ska ställa sig på vågen varje dag, men ja, det blir ju så automatiskt =P
I dag hade jag inte tappat lika mycket som innan dock ... men ändå ett minus. -18kg sammanlagt nu!!! =)

Ansiktsbilder.

Jag verkligen HATAR att vara med på foton.
Men det är mest för att jag vill kunna se skillnaden, å kanske blir det lite terapi med, så att man nån gång vågar stå framför kameran å inte bara bakom ;)

Visst syns det skillnad redan. Huuua.

Första hemska fotot är taget samma dag jag började med flytet. Alltså starten på denna resa. Å sista är taget idag, nu efter operationen.


En graf.



En liten graf över hur min viktminskning tagit fart. Det säger allt tycker jag!
Det känns så jääääkla underbart!

I morse då jag ställde mig på vågen så visade den att jag tappat 17,7 kilo på dessa 8 veckor! Det är otroligt. Jag hoppas det fortsätter ett tag till innan ev. platå dyker upp ....

Har precis lyckats ta en dusch här hemma... Har inte alls ont längre, men man är ju lite stel, plus att jag inte vill blöta ner skydden på magen ännu. Är gladare att de får sitta kvar. Så det blev lite krumbuktande å vinklande men nu e man duschad å klar. Ack så skönt! Funderar på att fixa till håret lite å kanske ta nya ansiktsfoton, för jag tycker mig själv se en stor förändring i spegeln. Det peppar!!

Nu får inläggen jag skriver i denna blogg äntligen hamna under post-op kategorin! =)

Operationsberättelse.

Tänkte att jag skulle skriva ihop en liten berättelse om operationen och tiden på sjukhuset. Kanske kan vara intressant att läsa för någon, å för mig själv att ha kvar.

Onsdagen den 13:e Januari körde då min mamma mig till Hudiksvall. Var uppe tidigt på morgonen å smög iväg så inte min man och son skulle vakna. Mamma väntade på mig ute och vi startade resan. Var mer nervös denna gång än de två tidigare gånger då vi åkt dit å sen vänt hem.

Vi kom fram lagom tills de öppnade å jag skulle få komma in. Jag visste precis vad som skulle göras, på med den fina sjukhuskostymen, fragminet i benet, å två alvedon ;) Sen vägdes jag in. Hade typ tappat 13 kilo innan operationen då. Det diffar ju alltid från våg till våg. Fick sitta på sängen en stund å mamma stannade kvar som en backup i fall .. ja man visste ju inte helt klart att det skulle bli av!

Sen kom de in å hämtade mig, allt gick så snabbt. Klockan var lite innan 8 då jag gick in till operation, kramade mamma hejdå å gick in. Operationsbordet väckte minnen från den jobbiga förlossningen 2,5 år sedan. Men jag lyckades andas mig igenom det. De var så duktiga! De skämtade å pratade så jag tänkte på annat. Blev fastspänd i bordet med fötter å armar. Jesus på korset stilen ;) De började förbereda inför operation, fick dricka nått otroligt olidigt äckligt (som jag även fick under kejsarsnittet) ... tvi vale. Men det är bra för magen att inte få uppstötningar å sånt. Sen satte de nog en nål tror jag .. minns faktiskt inte ... Sen kom masken på ... var tungt å andas .... andades å andades å hann tänka att detta funkar inte på mig! .. de justerade lite å sen minns jag inget mer ;)

Vid 10 vaknade jag upp på UVA (uppvaket) med VÄRLDENS huvudvärk! Ojoj, sååå ont i skallen! Fick nått emot det, å däckade igen ... sov en stund, å vaknade, sov en stund å vaknade. Å det pep varje gång jag slutade andades, för det gjorde jag tydligen då jag somnat .. dumt! Vaknade dock varje gång det pep, å blåste i min lilla pipa för att lungorna skulle må bättre.

Var uppe på benen å stod medan de rättade till sängen redan vid 12 tiden tror jag. Vid 15 var jag uppe på avdelningen, inget alls på IVA. De tyckte jag var "oförskämt pigg" för att stanna kvar där nere. Blev lite ställd då de hade sagt jag skulle ligga på IVA hela första natten.

Kom i alla fall upp på avdelningen å fick dela rum med en tjej från Edsbyn, lycka till Carina! När jag kommit upp testade jag att gå på toaletten för första gången, det brukar vara svårt att komma igång med pinkeriet efter operation, men icke. Satte mig, å kissade. Strålande!

MEN! När jag reste på mig lyckades jag fastna med kanylen jag hade på vänster hand i handtagen som finns vid toaletten å "råkar" dra ur den!!! AJ FAN! Det gjorde fan ont ... å blod ... ojoj. droppade överallt! Trodde fan jag skulle svimma! Lutade mig mot gåbordet å de var snabba å duktiga å fixade till det igen! Tack! Sen tassade jag mot sängen å vilade lite ;)

Natten gick väldigt bra, sov i ungefär en timme åt gången, sen var de in å kollade blodtryck och syresättning. Ja en gång varje timme. Syresättningen låg bra, men de ville jag skulle ha syrgas ett tag just eftersom jag hade haft lite andningsuppehåll. Blodtrycket var bättre än det nånsin varit!!!

Torsdagen kom, jag hade 5dl vätska att få i mig, det gick väldigt bra. Inget ont alls egentligen. Var så förvånad över hur "lite" det gjorde ont. Var uppe å gick å rörde mig, å vilade i omgångar. På eftermiddagen fick jag en ny rumskompis, från Ljusdal, samma ställe som jag kommer ifrån.

Dagen gick faktiskt väldigt fort, drickande, toabesök, promenader, tv-tittande ... ja det rullade på. Kirurgen besökte mig å berättade att operationen hade varit väldigt bra, en snabb och "enkel" operation. Allt hade varit så fint där inne. Det var skönt att höra verkligen!

Fredagen skulle vara dagen jag får åka hem ... om jag får i mig 1500ml vätska/näring. Å det gick väldigt bra, kämpade in i det sista. Å min far kom å hämtade mig vid 17 tiden. Redo att komma hem till mina två darlings!

Vägen hem var dock den jobbigaste på LÄNGE! Varje lilla gupp gjorde ont i magen. Hua! Så när jag väl kom hem pallade jag upp i soffan å där blev jag sittande .... å sovande om vart annat. Men ack så roligt å få komma hem! Sonen var dock helt bestört i att doktorn hade MÅLAT på min mage! hahah.

Envisades med att sova i sängen första natten, var jobbigt. Sov dåligt. Var vaken lite längre stunder. Å hade faktiskt väldigt ont. MEN, nu var jag hemma! Det helade mest! Å nu mår jag PRIMA!!! =) Ångrar inget! Detta är å kommer att bli det bästa som kunnat hända mig!




Skillnad?

Visst sker det nått redan nu?

Jag har tappat 13,3 kilo och mätt mig har jag inte gjort sedan sist. Kanske borde jag mäta mig innan operationen nu oxå, för att uppdatera. Men jag känner att det är stor skillnad.

Inte alls bekväm i att lägga ut bilder på mig själv så här, men jag förnekar inte att det faktiskt är så här jag ser ut. För mig blir det en del av vägen, en del av terapin mot ett nyare jag. Att inse hur illa jag behandlat min kropp.

Jag ska nå i mål, detta är bara steg ett mot ett nytt, friskare och hälsosammare liv!

Är så glad att ni finns här å vill peppa mig och följa mig på min resa! ♥

I övermorgon är det dax!

Frågestund.


Sanna undrade:

Hur högt BMI ska man ha och hur länge har du väntat totalt på operationen?


BMIgränsen har legat på 35 väldigt länge, det är olika från sjukhus till sjukhus, därför är det bäst att kolla med sitt eget sjukhus. Om man vill göra operationen privat, är det lägre krav, och man får då bekosta operationen själv.

Jag har väntat i 18 månader då jag får min operation. Här uppe går det lite saktare. Stockholm har haft snabbare köer, och man kan åberopa vårdgaranti som man har rätt till. Jag valde dock att inte göra det då jag vill ha nära hem. Är så pass sjukhusrädd som det är redan, så detta kändes bäst för mig.

Kämpar på.

4 dagar kvar.
Denna eviga nedräkningen .. haha.

Nu hoppas jag verkligen det blir av. Mer rädd för att det inte blir av än själva operationen.
Det är väl något positivt med alla dessa vändor. Jag är trygg i vad som ska hända.
Jag vet exakt vad som ska ske innan själva operationen, eftersom jag redan varit med om det två gånger.
Jag är först ut. Vi åker tidigt, hinner inte tänka efter så mycket innan.
Slipper "fasta" så länge innan. Slipper troligtvis droppet redan innan.

Detta kommer bli bra!

Dock fick jag mig en liten tankeställare igår, vad ödet har planerat för mig? Varför? Men jag väljer att inte grotta i det allt för mycket, utan bara se framåt, fokusera på mig. Å fan vad jag är bra! ;)
Jag är himla nöjd med att ha tappat 13,3 kilo hittills! Det är fan inte illa pinkat! Nöjd! Å 4 dagar kvar, såkanske tappar jag ett halvtkilo till .. så jag når ner till -14 .. men mitt "mål" på -15 kilo det får jag nog ta efter operationen. Och med dessa 13,3 kilo har jag sänkt mitt BMI med 4.8!!! =)

Så, kanske detta blir sista inlägget här innan operationen! Kommer att uppdatera att jag lever sen när jag orkar, på facebook, eller andra bloggen då den är kopplad till min mobil. Blogg.se är nämligen inte så iphone vänligt =P

Wish me luck ;) För tredje gången ... haha


Har hela mitt liv varit störst i klassen, överviktig, fet. Har sedan så länge jag kan minnas försökt "hålla igen", bantat, testat olika dieter, allt för att jaga kilon. Har lyckats gå ner rätt mycket, men gått upp det å mycket till. Testat i stort sätt allt, men inte lyckats att behålla den lilla viktminskningen och kommit ner till normalvikt. En överviktsoperation är min sista chans! En chans om ett liv, ett liv med ork, energi, att få må bra! 70 kilo ner är min dröm, då har jag nått det som på pappret är normalt för mig att väga. Når jag inte ända fram så har jag ändå förbättrat min hälsa avsevärt! Nu börjar kampen, nu börjar mitt liv! Häng med här på bloggen. Det är mitt val, mitt liv. Var glad för min skull. Peppa mig! Glåpord & annat är inte välkommet.

Vill du maila mig?
Klicka här.




080701 Remiss framme
090115 Steg 1 Kirurgen
090212 Steg 2 Dietisten
090412 Steg 3 ♥/lungutr.
091013 Fick min tid.
091119 Inskrivning
091209 Operation!
091216 Operation!
100113 Operation!
2011 jan 1årskontroll


Här just nu:
Totalt idag:
Totalt denna vecka:
Totalt denna månad:
Summasumarum:







RSS 2.0

Start: 09.11.22
Startvikt: 151 kg
Längd: 1,66 m
Bmi: 54.8
Nu: 10.12.26
Vikt: 89,0 kg
BMI: 31,5
Vägdag: 1gång i mån
Nästa: 13 april
Sedan sist: - 2,0kg
Totalt -: - 62,0 kg
Kvar: 9 kg
Målvikt: 80 kg
Månadssnitt: -3,9 kg
Stjärnor:
(1 var 3:e kg)
Måtten: -249,5 cm