bloglovin               

det där med vikt.

I morse vägde jag mig, hade hoppats på jättefint resultat eftersom jag vägde mig även igår, fast jag inte skulle. Åter i vågens våld. Hatar det. Å igår var jag glad. Siffran visade att jag hade gått ner exakt 6 kilo denna vecka. Från söndag, till söndag. Jippi. Tog en lång promenad igår, å hoppade iofs över den hemska sista shaken. Har fått kvinnoveckan, och är förkyld. Men idag, visar vågen 1,3kilo mer än igår. Va fan. Jag antar det är vätska. Å att det försvinner sen? Men ändå. Hatar vågen, hatar mig själv för att ge vågen så mycket makt. Inget mer jag kan göra än att göra det jag ska, äta mina shakes. Men ändå hänger jag upp mig på sånna här saker.

Jag ändrar vägdagen till söndagar, bara för att jag är så himla beroende av vågen. Hemskt va. Så funkar jag.
Så 6 kilo ner denna första vecka, ett bra resultat, å sen håller jag mig borta från vågen denna vecka å väger mig på söndag igen!! Det med basta!

dag 8.

Dagarna går fort nu verkligen, får försöka påminna mig att jag ska äta oxå. Inte det minsta hungrig.

Varit på julskyltning med sonen tillsammans med min mor å far. Det var verkligen jättetrevligt, å jag fick mig en rejäl promenad! Skönt! Varit dåligt med promenader eller annan motion sista tiden...

När jag i kväll skulle dricka min sista shake för dagen fick jag mig en obehaglig överraskning dock. Något måste varit fel med pulvret .. som jag ÄNTLIGEN vant mig någolunda vid .... Smaken jag hade shakat till var kaffe, men istället för den bekanta smaken så smakade det som målarfärg!!!!!!!!! Fyyyy fan så vidrigt! Kunde inte dricka upp det .... måste varit nått fel på det helt enkelt, mailat modifast, även om de inget kan göra så tycker jag de ska veta om det. Påsen hade utgångsdatumet 2009-12-20, så det har ju inte varit ännu.

Tvi vale.

Känner smaken ännu. Måste gå å borsta tänderna.

I morgon är det den "officiella" vägningen, första gången jag ska uppdatera listorna här på sidan! Skoj! Tiden går verkligen fort. Om lite drygt en vecka är det ju dax nu!! Iiiiiih!

dag 7.

Lördag idag, startade dagen med en sovmorgon. Så skönt!
Blev sent med första shaken mao, men allt har flutit på väldigt bra.
Det känns lättare å lättare att dricka dem ... å de e ju skönt det!

Köpte faktiskt hem en liten flaska Cola Zero som jag tänkte skulle räcka fram till op ... tänkte jag kunde festa till lite i kväll å ta ett glas. Men faktiskt så har jag låtit bli, den står orörd ännu. Shakes, å vatten. Smakade iofs en liten bit saltgurka ... ack så gott det var. Tuggade å tuggade å tuggade dock ;))

Cecilia frågade vad jag har gjort med handleden? Å ja jag vet faktiskt inte. Det började med att jag fick kramp i den dag2, å sen har jag haft ont sen dess. Kan inte lixom stödja mig på handen, då gör det skiiiiiit ont. Funkar att skriva som jag gör nu vid datorn, men om jag lixom lyfter upp handen lite för mycket .. så gör det ont. Även ont mitt på handen på ovansidan, öm, som ett blåmärke som inte syns. Stoppar jag handen mot något för att resa mig eller liknande så ilar det i heeeela armen upp till armbågen å gör ont! Tips? =)

I morgon har det gått en vecka sedan jag startade med flytandet, å jag är lättad att det faktiskt gått väldigt bra. Lite ledsen över handleden, men det kanske försvinner senare.. å annars kanske jag får åka å kolla upp det. Har varit mycket piggare om kvällarna än vad jag annars är, dock mindre ork i musklerna, känner mig tröttare fortare i musklerna om jag bär saker eller liknande ... Inte det minsta hungrig, ingen huvudvärk. Jag mår bra i det stora hela!

dag 6.

Det "flyter" verkligen på bra. hehe. Känner mig pigg å inte det minsta hungrig. Det tackar vi för =)
Vägde mig i morse med, neråt =) ... men i morron å på söndag ska jag låta han vila ;) Så det blir lite "spännande" på måndag .. hehe. Första stjärnan får jag ju i alla fall dela ut till mig själv! Det är ju skoj!

Handleden har ont .. mycket ont. Ingen kramp utan ont ont ont. Kan inte använda den. Skit oxå. Kanske nått som sträcktes eller nått. Nåja. Det spelar ingen roll. Sonen däremot var snooorig i morse, bara han nu inte blir förkyld å smittar ner mig, vill inte bli sjuk nu innan ....

Kvinnoveckan startade med, hoppas jag inte går upp så mycket denna "gång" å att det i sånna fall försvinner igen lagom till operation ;) Brukar i vanliga fall kunna gå upp 3-4 kilo den veckan. Inte bra. Vätska även där, ständiga återkommande ovännen =P

kramp?

Ni är ju ett par opade som läser denna blogg, nån som känner igen sig? Vet varför?

Kramp.

Började första natten efter dag 1, då med vadkramp.
Aldrig varit med om liknande.

Å idag, kram i handleden/underarmen. Minsta lilla "felvinkling" gör att det krampar. Gör fruktansvärt ont.

Tips? Kan det vara saltbristen? För mycket vatten?
Obehagligt värre.

dag 5.

dag fem är här.

Hade inte tänkt hoppa upp på min vän idag, men jag kunde inte låta bli =P Å jag blev positivt överraskad. Trodde det skulle ta stopp nu lixom .. men det fortsätter rulla på. Otroligt nog så stod den å "vägde" mellan -0,8 å 0,9 i dag. Den stannade på -0,9kilo ner idag i alla fall. Hade blivit lite komiskt med 0,8 ner för fjärde dagen irad ;)

Så nu har jag gått ner -3,3kilo på 4 dagar (!!!) För mig är detta verkligen något stort. Härligt!! Det är idag 13 dagar kvar. Vore glad om jag kom ner några kilon till på dessa tretton dagar. Men kvinnoveckan väntas snart med, å då vet jag själv hur kroppen brukar funka ... men det är bara å hålla tummarna!

Frågestund.


Spessartin undrade:
Hoppas du snart blir van vid den där otäcka smaken så att de där shakerna bara slinker ner... hemskt att sätta i sig nåt som man verkligen inte tycker om... men visst är det så att du skall fortsätta med dem även efter operationen ett tag?

Nej, tack å lov behöver jag inte dricka dessa shakes efter operationen. Men visst kan man ta till dem som ett mål om man vill. Men eftersom jag inte riktigt klarar av dem så tror jag inte det kommer att hända. Men man ska aldrig säga aldrig ;)

Tiden efter operationen, då "flyter" man alltså i 4 veckor till. Det  ska då vara bra med näring i det man får i sig. Det blir då flytande kost så som fil, yoghurt, soppor, mjölk & juice. En dag kommer att se ut ungefär såhär:

Frukost (7:30): 2dl fil, välling, yoghurt eller mjölk
Mellanmål (10:00): 2dl mjölk, fil, yoghurt eller provivasoppa
Lunch (12:00): 2-2,5dl varm, slät soppa
Mellanmål (14:00): 2dl yoghurt, fil, slät fruktsoppa, fruktjuice eller nyponsoppa
Mellanmål (16:00): 2dl yoghurt, fil eller nyponsoppa
Middag (18:00): 2-2,5dl varm, slät soppa
Kvällsmål (20:00): 2dl välling, fil, yoghurt eller mjölk

Och under dagen ytterligare 5 dl kalorifri dryck, och en annan viktig sak man börjar med är 3tsk rapsolja. Det tar man antingen som "medicin" rakt av, eller blandar det i soppa eller liknande. För att smörja tarmen.



Tar fram era frågor mest för att många kanske funderar över samma saker, hoppas ni tycker det är OK?!

Härmapa ♥

Måste bara få dela med mig av denna underbara bild i denna blogg med ... på min son, härmapan. Vid maten i kväll så visade han oss att han hade lagt märke till vad mamma gjorde när hon äter sin "soppa". Tänk så vi skrattade! Herregud! Underbara unge! Världens sötaste lilla härmapa! ;)


dag4.

Kunde inte hålla mig från min vän i morse. Haha. Dumt. En vacker dag kommer det ju ta stopp, men måste ju fortsätta i alla fall ;) Men ja .. sagt å gjort. Klev på. Å började skratta! -0,8 kilo dag igen, tredje dagen i rad! Samma nedgång! hihi.

Så nu har jag på 3 dagar gått ner 2,4 kilo! Tack för det!

Det går bra att shake:a, de smakar inget vidare nu heller. Men jag håller för näsan å det verkar vara ett vinnande koncept. Bara å köra på så länge det funkar.

Jobbar idag för första gången sen jag började, lite jobbigt, sämre på att komma ihåg å dricka vatten här. Men det är bara å kämpa på!

Vill passa på å tacka alla underbara läsare som kommer med peppande ord! Ni är guld värda å sååå välkommen att följa på min resa! Som förhoppningsvis kommer att gå rätt så smärtfritt till. Idag är det exakt två veckor kvar till dagen O!

dag 3.

Nu är dag tre avklarad.
Huvudvärken är ett faktum.
Har varit duktig på att dricka vatten, har däremot frusit nått fruktansvärt hela dagen. Suttit med filt och varma ullstrumpor på hela dagen. Huttrat å frusit. Å när jag fryser så spänner jag mig väl antar jag, samt att nacken oxå blir kall ... där börjar värken, i nacken, å sprider sig. Nåja. Dagen är över.

Shake:arna har gått jättebra idag. Faktiskt känt lite hunger för första gången på dessa tre dagar. Springer på toa oftare än då jag var gravid. I det stora hela känns det kanon måste jag säga. I morgon är det två veckor kvar till operation.

Nu väntar sängen, å VÄRME!!

Frågestund.


Spessartin undrade:

Ojjj, det är massor.... jag vet inte om detta är rätt, men tror du det stämmer att 1 kg kroppsfett är 7000 kcal? hmmm Isåfall går du rejält back nu...


Det går att räkna ut. Hittade detta på ett forum för Kost/Näringslära:
1 kg kroppsfett innehåller dels fett och dels celler/vävnad/vatten och just denna vävnad brukar bestå till 80-90% av vatten så vi kan säga att det bara är vatten (spelar försumbar roll).

1 kg fett innehåller 9000 kcal. Om ett kg kroppsfett innehåller 7000 kcal så finns det 7/9 * 1kg fett i det. Alltså 778 gram fett. Resten, 222g (räknade fel innan), kan man säga är vatten.

Så på ett förlorat kilo är det inte så stor mängd vatten som man kanske vill tro.

Frågestund.


AKP undrade:

Jag har funderat lite på en sak.. Kanske en "konstig" fråga, kanske är jag helt ute och cyklar. Men när man ska in på op så får man bara shake och rasar därmed i vikt. Varför inte då fortsätta leva på shake ännu längre och sedan lägga in lite vanlig mat sakta men säkert. Då krymper man ju magsäcken automatiskt och hinner ändra sin inställning till mat. Samt att man lär sig "äta" regelbundet osv.

Nu kan jag bara utgå från mig själv. Antar du menar att man borde äta shakes istället för att utföra en operation? Innan man får en operation, så har man testat shakes oxå som en utväg. Att tappa kanske 10-20 kilo skulle säkert fungera att göra med enbart shakes eller varva med annan lågkalorimat. För mig, som tyvärr har över 70 kilo att gå ner funkar det inte i längden. Att man äter shakes innan operationen har egentligen inget med att göra ATT man ska gå ner i vikt innan operationen, det som eftersträvas är att få bort fett kring inälvor och lever så att man kommer åt att operera utan att ta död på patienten. Att hamna i ketos. Att man sedan tappar 3-10kilo under två veckor av shakes, det är en bonus. Tyvärr kan du inte krympa magsäcken samma storlek som du får efter en operation genom att äta mindre på det viset heller. Dessutom sker en omkoppling av tarmen vid en gastric bypass som gör att kroppen inte tar upp näring och annat på samma vis. Så mitt svar är, jo det kan man säkert göra om man har ett par kilon att tappa, för att shakes inte är en långsiktig metod för en långsiktig viktminskning för någon med så pass stor övervikt.

Fråga från er.


Jullan undrade:
Hur funkar det? Är det bara shakes som du får inta nu? Allt annat big no no?


Det är precis så. Jag äter bara shakes, i detta fall modifast. 4 påsar om dagen 800kcal ungefär. Inget annat. Det är no no. Detta då fram till 24:00 kvällen före operation.

Någon som har fler frågor? Passa på å ställ dem.

Vågen.

Vågen mot väggen.

Min nya fina vän.

För första gången har jag en våg som jag faktiskt tycker är snygg å som jag vill ha framme.

En våg jag ser fram emot att kliva på. Nu har jag väl varit lite väl ivrig dessa dagar .. å det kommer man nog vara en stund efter operationen med. Men denna våg ska nu få vara min vän genom plus å minus i några år framöver! =)

Visst e den snygg!














dag3.

Dag tre idag, tisdag.
Ställde mig på vågen idag med, bara för att ja kika lite.
Igår hade jag tappat 0,8kilo å så även idag! -0,8 kilo! Så sammanlagt på TVÅ dagar har jag gått ner -1,6kilo! Hejja hejja! 15 dagar kvar! Vore ju skönt å få en rejäl kickstart!

dag2.

Dag 2 gick faktiskt hyggligt bra. Förutom att jag hade världens huvudvärk å nackvärk. Men det var jag nästan beredd på att jag skulle få. Så jag valde att stanna hemma å insupa kraft. Så även idag, tisdag, dag 3.
Är ju tvungen att kliva upp å vara människa ändå för att se till att lilla gossen kommer iväg till dagmamman. Tänk vad man står ut ändå ... genom pulserande huvud så orkar man mer än vad man tror. Brukar alltid envisas å gå iväg till jobbet ändå ... men idag å igår, känns det övermäktigt. Men i morgon SKA jag bara!!!

Shakerna går bättre. Igår valde jag bort potatis å purjolök å testade Vaniljen oxå. Å den var okej. Den smakade inte lika illa å luktade inte lika mycket papper, så näsan kunde vara med.

Men annars kör jag med nyp på näsan, å det funkar. Kan ta stora klunkar å sköljer med vatten. Det funkar. Tack för det!


dag 1.

Guuuuuuuuuuud så vidrigt. Lätt det äckligaste jag ätit på länge.
Fick tvinga i mig första påsen Modifast med Chokladsmak.
Papper smakade det ... kväljde å håll på å kräkas flera gånger.
Men jag är envis. Till slut så fick jag hålla för näsan å bara svälja, å då gick det. Å sen några munnar vatten emellan. Fy.

Hade glömt bort Marres tips om att låta Chokladen stå å dra. Så det får jag testa nästa gång.

Ser inte fram emot nästa 3 påsar som jag ska äta ytterligare idag.


"Sista måltiden"

Idag Lördag är det sista dagen inför flytandet, å inför operationen. Sista riktiga måltiden intogs för en timme sedan tillsammans med maken å sonen. Såååå gott. Potatisgratäng å fläskfilé. Mumsfillibabba! Var så länge sen vi åt det nu, å det var himmelskt! Njöt av varje tugga! I kväll blir det dessutom lite gott till Robinsonpremiären. Sen i morgon, då börjar flytandet! Spännande. Hoppas på gott resultat med viktminskning å en fin insida till kirurgerna!


Ska ta å mäta mig i kväll å föra in i boken jag skaffat för just det ändamålet, samt även här på bloggen för att ha absolut koll =)

Nu börjar det på riktigt. Hänger ni med?

Avklarat.

Då var denna dag avklarad med.
Blev en morgon som alla andra, iväg med sonenå hämta upp min vän som följde med som sällskap. Tack! ♥ Vi lämnade sonen på lokalen å åkte vidare till Hudiksvall. Kom fram lite tidigare än tänkt, så vi tog en liten morgonfika på gallerian ... å kikade in på KappAhl. Fyndade faktiskt tre par trosor å en BH. Letat en skön BH lääänge nu.

Sen blev det att dra upp på sjukhuset å leta parkeringsplats. Alla vet ju hur gott om dem det är ;) Sen in å anmäla sig & åka upp på rätt våning. Blev en stund i väntrummet ... pirrigt. Sen in å väga sig, samma som sist, det var ju skönt det! Sen fick jag träffa Kirurgen, han som ska stå där mellan benen den 9:e å gräva .. I MAGEN! =P Han är så himla ärlig å rakt på, en riktig kirurg. Mötet var snabbt å smidigt. Vi sa hejdå, å ses den 9:e. Sen blev det lite information med sköterskan om vad jag ska tänka på innan jag kommer dit. Fick med tvätt för att tvätta mig kvällen innan å på morgonen ... å sen även tablett som jag ska ta, pipan jag ska blåsa i efter op osv. Liten bunt papper ....

Sen tog vi en liten kort fika på sjukhuset då vi hade en timme å slå i hjäl. Upp på kirurgin å där möta narkosläkaren. Väntade mig att få vänta länge som vi fick göra då A var dit .. men det gick väldigt fort faktiskt, hon ställde frågor å fick svar. Kollade hur det såg ut i halsen för tuben osv. Allt ser bra ut. Nu är det bara å vänta å flyta.

Alla blodprover var kanonfina även denna gång, dock så hade jag på gränsen till för lite salt i kroppen. Så lite extra salt på maten ordinerades. Hur ofta får man höra nått sånt?! Oftast ska man ju skära ner på saltet. Å vi saltar normalt här hemma ... men jag ska tänka på det. Fick även rådet att äta banan då det oxå ökar natriumhalten. Så det blir en banan om dagen nu dessa två dagar som är kvar innan flytandet. Å sen extra salt på maten.

Blev en snabbis in på Lindex med då vi fick lite tid över, shoppade ny jacka åt sonen -fyndade på halva priset. Å sen blev det en julklapp =)  Å sen iväg hem igen å hämta sonen å hem å fixa middag. Nu är vi mätta å belåtna å maken har åkt ut för att cykla. Sonen å jag ska ta å göra natten nu strax, å sen får jag se vad det blir i kväll. Mys i soffan eller lite pill på bloggen? Ja det återstår att se.

3 veckor.

Idag onsdag är det tre veckor kvar till operation. Dagen O!
Otroligt hur snabbt det faktiskt gått.

I morgon är det inskrivning. Dvs. möte med Kirurgen, Sköterskan samt Narkosläkaren. En heldag på sjukhuset. Undersökningar, samtal, förberedelser, information, koll av blodproverna. Känns bra att det verkligen drar igång nu.

I eftermiddag blir det fotografering, för framtiden. Att ha kvar, att se förändringarna. Jag fotar Angela, å hon fotar mig, perfekt! =)

På söndag är det då sen dax å "ruska" första shaken ... spännande. Eller inte. Blir kämpigt. Men det ska gå!

Kategori för bilder.

Här hade jag tänkte lägga upp bilder på förvandligen steg för steg.

Kommer nog att försöka ta bilder lite då å då, speciellt då jag känner att inget händer på vågen. Bara för att se att saker å ting faktiskt händer.

Ni får dock vänta på fotona tills jag kommit en bit på väg, än så länge är jag inte bekväm nog att visa upp mitt nuvarande jag. Men det är här det kommer att hända.

Måttbandet

 

Datum
Byst
Under
byst
Över
arm
Under
arm
Midja
Rumpa
Lår
Vad
Ankel

2009-11-22
134
126
52
35,5
138
157
77
58,5
30
Totalt:
-0.0
-0.0
-0.0
-0.0
-0.0
-0.0
-0.0
-0.0
-0.0

 

2009-12-13
124
119
50
32
133
148
73
53,5
27
Totalt:
-10.0
-7.0
-2.0
-3.5
-5.0
-9.0
-4.0
-5.0
-3.0

 

2010-01-13
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
Totalt:
-10.0
-7.0
-2.0
-3.5
-5.0
-9.0
-4.0
-5.0
-3.0

Inköp?

Har som sagt inte vägt mig hemma på VÄLDIGT länge. Har inte känt att det varit någon direkt idé å fokusera bara på att väga å väga å väga.

MEN, nu är det ju snart dax. Vill ju ha en startvikt på en våg hemma ... å även kunna dokumentera min väg ner mot drömvikten. Letade fram vågen, å den är trasig =( Det funkar inte. Provat med allt. Men icke. Hmm. Typiskt.

Så det behöver köpas en ny våg, trodde aldrig jag skulle bli "kär" i en våg. Men, nu har det hänt. Haha. Denna vore så himla fin å kliva på å bli glad både av vågen å av framtida minus förhoppnignsvis! Tror att det får bli en beställning av denna helt enkelt!! =)

Passar så bra in i vårt hem, å i min smak. Kan till å med få stå framme i vardagsrummet om det skulle vara så ;) Den matchar ju vår fina vardagsrumsvägg (gamla bilder, men ja ni ser väggen) =)

1 månad kvar.

Igår var det en månad kvar till operation.
Gud så fort det går, tyckte det var nyss det var 7 veckor kvar. Ih.
Många frågar hur det känns?

Å ja, det känns väl inte så där mycket faktiskt. Jag vet ju att det är dax snart, men det känns så himla overkligt. Att det faktiskt är MIN tur nu! Så som jag väntat. Tankarna har ju redan varit klara länge nu. Å jag känner mig otroligt cool-lugn. Nästan så det känns lite skrämmande att jag är så lugn. Naturligtvis kommer jag nog inte vara lika lugn just den dagen när det ska ske. Men det tar jag då, å jag vet att det SKA bli gjort. Så jag kommer ju lixom försöka leva i nuet just då.

Inskrivning nästa vecka. Lite nervös i magen kommer man säkert vara, då blir det lixom så där definitivt. Spännande! Var ju med en vän då hon var på ínskrivning. Väldigt skönt, det är jag glad för att jag fick möjligheten att göra. Det känns faktiskt inte alls lika skrämmande nu, nu när jag vet vad som ska göras osv. Väldigt tacksam!  På måndag nästa vecka ska jag ta å gå å ta lite blodprover som de vill ha innan inskrivningen. Det rullar på.

Min ipod som jag försöker nå här vid sidan av, den har jag kommit upp i poäng till nu. Men tydligen har inte den sista "stora" poängen registrerats. Har mailat å fått kontakt med dem, så jag hoppas de ordnar upp de snart, å att jag hinner få den innan operationen! =)

Inskrivningspapper.

Igår kom ett tjockt brev från sjukhuset. Fick hem papper inför inskrivningsbesöket den 19:e november, även pappret med det officiella datumet på. En liten folder om operationen å tiden efter. Å sen två formulär att fylla i, hälsodeklaration typ. Samma formulär kommer sedan fyllas i efter 1 år, 2år och 5 år. Spännande å se hur livet kommer ha förändrats.

Ska iväg å ta blodprover innan besöket med, jag som nyss tog det ;) Men ja ja, vanan är lika bra å få in. Så det blir att gå iväg å ta prover typ samma vecka som besöket. Gud det börjar verkligen känns som verklighet nu. I natt drömde jag om detta med. Mycket att behandla.

Har planerat klämdagarna mellan jul å nyår samt dagarna innan julafton. Allt för att det ska flyta på så bra som möjligt. Maken kommer ju att jobba, å dagiset har sammanslagning, men Jordan borde ju få lite jullov han med. Så min mamma å pappa har tagit ledigt å fixat å trixat så de kan vara hemma med mig å ta hand om Jordan då jag inte får lyfta å så .. å måste komma ihåg att äta varannan timme. Jag tackar verkligen för all hjälp å stöd jag får!! Det är guld värt! Det ska ju lixom fixas lite innan julen, pyntas å sånt. Kvotering blir det i år med alltså, kör lite i taget, å till slut innan julen så ska nog allt vara klart! =)

November är här! ♥

Det känns underbart att november är här. Välkommen! Nu börjar det!
Börjar trappa ner lite nu i november tänkte jag, ja mat å lite sånt .. så det kanske inte blir en sån jättechock den 22:a då jag börjar med flytandet.

Även tänkt försöka komma ut å ta lite fler promenader så jag kommer igång med det redan innan. Till min stora glädje av ren slump trillade jag på Robbies senaste album, som egentligen inte släppts ännu. Väntar iofs även på min skiva. Bokat å beställt ... såklart ;) Men än så länge funkar digitalt prima! Laddade mobilen å tog en lång promenad idag, var skönt ... men ack så mycket min kondition fallerat. Såååå kär i det nya albumet! Så jag, så Robbie! Det går såå mycket lättare med Robbie som sällskap, många promenat timmar inbokade där i framtiden!! =)


Nu kör vi! Ska ställa mig på vågen för första gången på länge snart med, ska bara få hem batterierna så den funkar ;) Sen så kör vi på den startvikten helt enkelt!



















Har hela mitt liv varit störst i klassen, överviktig, fet. Har sedan så länge jag kan minnas försökt "hålla igen", bantat, testat olika dieter, allt för att jaga kilon. Har lyckats gå ner rätt mycket, men gått upp det å mycket till. Testat i stort sätt allt, men inte lyckats att behålla den lilla viktminskningen och kommit ner till normalvikt. En överviktsoperation är min sista chans! En chans om ett liv, ett liv med ork, energi, att få må bra! 70 kilo ner är min dröm, då har jag nått det som på pappret är normalt för mig att väga. Når jag inte ända fram så har jag ändå förbättrat min hälsa avsevärt! Nu börjar kampen, nu börjar mitt liv! Häng med här på bloggen. Det är mitt val, mitt liv. Var glad för min skull. Peppa mig! Glåpord & annat är inte välkommet.

Vill du maila mig?
Klicka här.




080701 Remiss framme
090115 Steg 1 Kirurgen
090212 Steg 2 Dietisten
090412 Steg 3 ♥/lungutr.
091013 Fick min tid.
091119 Inskrivning
091209 Operation!
091216 Operation!
100113 Operation!
2011 jan 1årskontroll


Här just nu:
Totalt idag:
Totalt denna vecka:
Totalt denna månad:
Summasumarum:







RSS 2.0

Start: 09.11.22
Startvikt: 151 kg
Längd: 1,66 m
Bmi: 54.8
Nu: 10.12.26
Vikt: 89,0 kg
BMI: 31,5
Vägdag: 1gång i mån
Nästa: 13 april
Sedan sist: - 2,0kg
Totalt -: - 62,0 kg
Kvar: 9 kg
Målvikt: 80 kg
Månadssnitt: -3,9 kg
Stjärnor:
(1 var 3:e kg)
Måtten: -249,5 cm